Hlavní obsah

Návrhářka Blanka Matragi má vymýšlet uniformy pro letušky ČSA

– Praha

Módní návrhářka Blanka Matragi bude navrhovat uniformy pro letušky Českých aerolinií (ČSA) a další zaměstnance Českého Aeroholdingu. Jak sdělila mluvčí aeroholdingu Michaela Lagronová, o návrzích na nové uniformy se už jedná pouze s ní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Blanka Matragi na snímku z roku 2011

Článek

„V tuto chvíli jednáme s ní. Pokud bychom se ale nedomluvili, může nastat varianta, že budeme jednat ještě s někým jiným nebo že se pro tuto chvíli zakázka zruší,“ uvedla Lagronová. Původně společnost oslovila 14 předních tuzemských módních tvůrců.

Nové uniformy budou zaměstnanci státních společností v leteckém průmyslu potřebovat v roce 2015, kdy končí životnost velké části stejnokrojů personálu ČSA. Jde o uniformy z poslední obměny v roce 2006.

Zadání: Konzervativní a tmavě modré

Úplně volnou ruku při vytváření nových stejnokrojů mít tuzemská návrhářka nebude. Předně bude potřeba dodržet dosavadní barevnou kompozici, která tradičně preferuje tmavě modrou barvu. Podle aeroholdingu by dále měly mít nové uniformy střídmější, konzervativnější podobu. Ta má odrážet skutečnost, že společnosti, pro které mají vzniknout, působí především na evropském trhu.

Nové stejnokroje by mohla obléknout zhruba tisícovka ze čtyř a půl tisíce lidí, které aeroholding zaměstnává. V současnosti mají vzniknout pouze grafické návrhy. Zakázky na ušití nových uniforem se budou řešit až podle aktuální potřeby a je pravděpodobné, že řada návrhů si na svou skutečnou podobu počká. Kromě personálu ČSA nosí stejnokroje rovněž zaměstnanci pražského letiště, jako jsou stevardi ve VIP salóncích nebo pracovníci odbavení zavazadel.

Reklama

Výběr článků

Načítám