Hlavní obsah

Nafta zlevnila, cena benzinu stagnuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku v uplynulém týdnu zlevnila nafta, cena benzinu se v posledních dvou týdnech příliš nemění. Aktuálně se litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 38,43 koruny, před týdnem byl o dva haléře levnější.

Článek

Nafta zlevnila o 14 haléřů, za litr teď řidiči dají průměrně 38,46 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Nejlevnější paliva natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr benzinu v průměru za 37,91 koruny.

Naftu tam prodávají průměrně za 37,79 koruny. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 39,42 koruny a nafta 39,40 koruny za litr.

Ceny pohonných hmot v Česku vytrvale rostly zhruba od poloviny ledna, kdy cena benzinu i nafty činila shodně zhruba 36 korun. Před týdnem se zdražovaní zastavilo. Nyní se ceny drží na nejvyšší úrovni od poloviny loňského listopadu.

V meziročním srovnání je nyní benzin o víc než korunu na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 2,50 koruny na litru méně.

Foto: Novinky

Průměrné ceny pohonných hmot v ČR k 13. březnu 2024 (v Kč/l):

Benzin stojí místy přes 40 korun, a ještě zdraží

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám