Hlavní obsah

Nafta opět zlevnila, litr benzinu zůstává pod 28 korunami

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nafta u čerpacích stanic v Česku opět zlevnila. Průměrná cena dieselu od středy do středy klesla o devět haléřů, litr se prodává v průměru za 27,23 koruny. Litr benzinu Natural 95 řidiči natankují průměrně za 27,92 koruny, což je stejně jako před týdnem. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Benzin je o 3,46 koruny levnější než před rokem. V procentuálním vyjádření průměrná cena Naturalu 95 meziročně klesla o 12,4 procenta.

Průměrná cena nafty je aktuálně o 4,86 koruny nižší než před rokem. V procentuálním vyjádření diesel meziročně zlevnil o 17,85 procenta.

Nejlevněji aktuálně natankují řidiči v Ústeckém kraji. Litr benzinu tam stojí průměrně 27,47 koruny, litr nafty pak 26,79 koruny.

Naopak nejdražší paliva nabízejí nadále čerpací stanice v Praze, kde litr benzinu v průměru vyjde na 28,67 koruny. Litr nafty v metropoli prodávají průměrně za 28,20 koruny.

Ruský ropný gigant Rosněfť se propadl do ztráty 19 miliard

Ekonomika

Nad průměrných 28 korun za litr se cena benzinu dostala ještě ve středních Čechách, na Vysočině a v Olomouckém kraji. Nafta je nad 28 korunami pouze v Praze.

Ceny ropy ve středu mírně klesaly v důsledku obav o další vývoj poptávky, kterou ohrožuje globální růst počtu případů nemoci covid-19. Pokles částečně zbrzdila zpráva o stavu zásob v USA, jež podle údajů amerického vládního úřadu pro energetické informace EIA klesly o 3,2 milionu barelů.

Kolem 17:50 SEČ cena severomořské ropy Brent klesala o 0,6 procenta na 56,25 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu odepisovala 0,2 procenta na 53,08 dolaru za barel.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 13. lednu

Reklama

Související články

Ropný koncern BP propustí 10 tisíc lidí

Britská ropná společnost BP (dříve British Petroleum) do konce roku zruší 15 procent pracovních míst. O práci tak přijde zhruba 10 tisíc lidí. V pondělí to...

Výběr článků

Načítám