Hlavní obsah

Na pražském Opatově vyroste nová čtvrť za pět miliard

Developerská společnost Finep ve spolupráci s firmou Starochodovská postaví v Praze na Jižním Městě čtvrť Nový Opatov zhruba za pět miliard korun. Stavět by se mělo začít příští rok, dokončení je plánováno na rok 2026, informoval ve čtvrtek generální ředitel Finep Tomáš Pardubický.

Foto: Finep, ČTK

Developerská společnost Finep ve spolupráci s firmou Starochodovská postaví v Praze 11 čtvrť Nový Opatov.

Článek

Nová čtvrť u stejnojmenné stanice metra bude zahrnovat byty, kanceláře, obchodní plochy a veřejná prostranství včetně parku.

„Jde o brownfield západně od Chilské ulice, který vznikl vyvážkou při stavbě metra, a již více než 30 let čeká na zapojení do života obyvatel. Věříme, že v polovině letošního roku získáme územní rozhodnutí a příští rok začneme stavět,” uvedl Pardubický.

Foto: Finep, ČTK

Dokončení je plánováno na rok 2026.

Nová čtvrť má celkovou rozlohu 68 tisíc metrů čtverečních, vzniknout má ve třech až čtyřech etapách. V plánu je 414 bytů v osobním a družstevním vlastnictví, Finep počítá také s nájemním bydlením.

V Praze má vyrůst nová bytová čtvrť za 13 miliard

Ekonomika

Kanceláře budou mít celkovou plochu 34 900 metrů čtverečních, 8400 metrů čtverečních zaberou plochy pro veřejnou vybavenost a služby.

Foto: Finep, ČTK

Nová čtvrť bude zahrnovat byty, kanceláře, obchodní plochy a veřejná prostranství včetně parku.

Developer plánuje v lokalitě postavit také asi 2,5 kilometru cyklotras s napojením na již existující síť cyklostezek. Počítá také s garáží pro kola.

Foto: Mapy.cz

Plánovaná čtvrť Nový Opatov v Praze. Bytové domy mají vyrůst západně od Chilské ulice, na východní straně budou parky a obchody.

Finep působí na českém trhu od roku 1995, postupně rozšířil své aktivity na Slovensko a do Mongolska. Zhruba 60 procent podnikání zabírá stavba a prodej bytů v Praze, necelou pětinu stavba kanceláří v hlavním městě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám