Hlavní obsah

Na aktiva Innogy v Česku má zálusk miliardář Komárek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka plánuje předložit nabídku na koupi všech aktiv německé skupiny Innogy v Česku. Podle informací médií z minulého týdne má o českou část Innogy zájem australská investiční skupina Macquarie. Už vlastní téměř 50 procent firmy Innogy Grid Holding, která se zabývá distribucí plynu v ČR. Ve hře je také německý E.ON.

Foto: archív firmy

Karel Komárek

Článek

„V této chvíli skutečně zvažujeme odkup aktiv české části společnosti Innogy a připravujeme naši nabídku, kterou plánujeme formálně předložit v horizontu několika málo dnů,” uvedl v pátek Komárek, který je majitelem skupiny KKCG a předsedou představenstva společnosti MND. Ta se zabývá těžbou a prodejem zemního plynu. Nákup části Innogy v Česku by tak pomohl rozvoji energetické části skupiny.

Prodej části Innogy je součástí dělení firmy mezi mateřskou RWE a německý E.ON. RWE se chystá podat nabídku na odkup české firmy Innogy Grid Holding, která distribuuje plyn. Polovinu v této firmě vlastní australská Macquarie. Podle zdrojů Reuters také uvažuje o koupi zbývajícího podílu. Rýsuje se tak možné soupeření tří kupců.

KKCG působí v průmyslu, realitách i dalších oborech. Patří jí také loterijní společnost Sazka nebo cestovní kancelář Fischer. Podle žebříčku Forbes je Komárek třetí nejbohatší Čech po Petru Kellnerovi a Andreji Babišovi s odhadovaným majetkem 66 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám