Hlavní obsah

Musk zchudl o 2,4 bilionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodnota majetku amerického podnikatele a šéfa automobilky Tesla Elona Muska se od začátku letošního roku snížila o více než 100 miliard dolarů (zhruba 2,4 bilionu Kč). Na vině je především pokles ceny akcií Tesly na dvouleté minimum, uvedla agentura Bloomberg.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Elon Musk

Článek

Podle jejího indexu miliardářů se během pondělí hodnota Muskova majetku snížila o 8,6 miliardy na 169,8 miliardy USD (zhruba čtyři biliony Kč). Proti začátku roku tak byla nižší o 100,5 miliardy dolarů. Musk nicméně zůstává nejbohatším člověkem na světě.

Akcie Tesly tvoří hlavní část Muskova majetku. Jejich cena v pondělí klesla téměř o sedm procent a uzavřela na 167,87 USD, nejníže od listopadu 2020. Od začátku roku se tak hodnota akcií Tesly propadla o 52 procent. Automobilka se nyní potýká mimo jiné s negativními důsledky koronavirových restrikcí v Číně, která je jejím největším trhem mimo Spojené státy.

Investory znervózňuje Twitter

Jedenapadesátiletý Musk nedávno dokončil převzetí internetové společnosti Twitter za 44 miliard dolarů a zahájil v této firmě dramatické změny, včetně propuštění poloviny zaměstnanců. To mezi investory vyvolává obavy, zda Musk příliš nerozptyluje svou pozornost a zda se dostatečně věnuje řízení Tesly.

Musk po dokončení převzetí Twitteru rozpustil jeho devítičlennou správní radu a stal se jediným ředitelem podniku. Minulý týden nicméně podle agentury Reuters uvedl, že hodlá snížit množství času, který Twitteru věnuje, a najít pro něj nového šéfa.

Twitter může zkolabovat

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám