Hlavní obsah

Milion euro a sportovní auta čekají. Investiční soutěž začíná už v pondělí!

Novinky, XTB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Poslední týden schází do ostrého startu evropské investiční soutěže společnosti X-Trade Brokers o 1 000 000 euro, sportovní automobily a další hodnotné ceny.

Článek

Soutěž trvá až do 27.května a registrovat se lze až do jejího konce zde: Registrace do soutěže. V případě rovnosti výherního zhodnocení účtu platí, že kdo dřív přijde, ten dřív mele a pořadí registrace tak může mít svojí váhu. Na druhou stranu naše zkušenosti z pořádání investičních soutěží říkají, že vydělat lze během několika málo dní i tisíce procent a proto není na registraci nikdy pozdě.

Investiční soutěž je naplánována na květen, což je statisticky jeden z nejméně růstových měsíců na finančních trzích. Po optimistickém začátku jara přichází často korekce, která je doprovázena stagnací v letních měsících. Toto je však pouze dlouhodobá statistika a jak je známo, tak výjimky potvrzují pravidla. Nikdo neví, jak se bude obchodování během soutěže vyvíjet a obtížná fáze formování vlastní obchodní strategie tak nikoho nemine.

Budou komodity a akcie pokračovat v hromadném růstu, nebo bude čím dál důležitější individuální výběr? Je pravdou, že většina instrumentů své růsty v posledních týdnech přibrzdila. Netýká se to však všech. Například zlato každým dnem dosahuje historických rekordů a ani ostatní komodity včetně ropy, hliníku nebo pšenice nezůstávají příliš pozadu.  Americká společnost Intel po zveřejnění velmi dobrých hospodářských výsledků za poslední týden vyrostla o více než 10 %. Tyto instrumenty jsou důkazem, že nákupní příležitosti jsou na trzích stále.

Neradno však zapomínat také na prodejní strategie „sell“, které umožňují prodej instrumentu v případě jeho očekávaného poklesu, aniž by ho obchodník v době prodeje vlastnil. V současné době se tento typ obchodu může zdát příliš pesimistický s medvědím nádechem, nicméně rostoucí rizika číhají na investory a ty nepřipravené mohou dramaticky zasáhnout. Příkladem může být stále více příkladů „bublin“ na trzích, které se pomalu vzdalují od reality. Poslední vzestup stříbra byl natolik prudký, že ani desetiprocentní velikonoční korekce nedostala jeho ceny pod hladinu z počátku minulého týdne. Podobné vzestupy a následné pády však nejsou na trzích příliš výjimečné a i na této znalosti lze stavět úspěšný obchodní systém.

Účastníci si stále mohou vyzkoušet obchodování na finančních trzích nanečisto. Před ostrým startem se virtuální obchodní účet všem opět nastaví na počáteční hodnotu a každý tak bude mít stejnou startovací pozici. Na seznámení s akciemi, komoditami, měnami a také opcemi, které lze rovněž v soutěži využít, však už zbývá pouze několik dní! Soutěž je bezplatná a přístupná pro každého dospělého obyvatele České republiky. Pokud navíc nehrozí žádné riziko ztráty, jen těžce se hledají důvody proč se připravit o možnost vyhrát milionové ceny a nabrat zkušenosti z oblasti finančních trhů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám