Hlavní obsah

Meteorologická služba Windy loni vykázala zisk 30 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká webová a mobilní aplikace Windy, která uživatelům nabízí pomocí interaktivních nástrojů rozsáhlou škálu meteorologických dat, skončila v loňském roce v zisku 30 milionů korun. Firma, jejímž jediným akcionářem je kyperská společnost Helifreak Limited, pod niž spadá také společnost Seznam, to zveřejnila ve výroční zprávě. Upozornil na to server E15.

Foto: Windy.com

Náhled na webové stránky Windy.com.

Článek

Tržby ve výši 128 milionů korun, což je meziroční nárůst o 74 milionů, a zisk po zdanění 30 milionů korun. To jsou hlavní čísla Windy v účetní závěrce za rok 2022. Rovných 26 milionů ze zisku dostane Helifreak Limited, zbylé čtyři miliony půjdou na účet neuhrazených ztrát z minulých let, stojí ve výroční zprávě.

Společnost Windy byla založena v roce 2016. O čtyři roky později aplikace spustila prémiové funkce pro předplatitele, díky čemuž firma skončila poprvé v zisku.

V loňském roce však skončila znovu ve ztrátě, a to přes šest milionů korun. To bylo dáno i tím, že investovala do dalšího rozvoje a mj. rozšířila své globální působení, když spustila lokální modely v Austrálii, Velké Británii a USA.

„Rok 2021 byl zaměřen na zvýšení kapacity síťové infrastruktury a její stabilizaci pro možnost přidávání dalších datových sad a možnost obsloužit více uživatelů. Byl kladen důraz na zvýšení robustnosti a bezpečnosti všech systémů. Novinkami pro uživatele jsou zejména aplikace pro hodinky Apple Watch, předpověď konvekce, 3D zobrazení nebo detailní předpověď pro západní Evropu,“ uvedla Windy ve výroční zprávě zveřejněné ve sbírce listin.

V letošním roce se meteorologická služba zaměřila na to, aby oslovila nové uživatele a zvýšila přidanou hodnotu zmíněných prémiových služeb pro předplatitele.

Seznamu loni vzrostly tržby téměř o šest procent

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám