Hlavní obsah

Majiteli Českého Telecomu roste zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Španělské skupině Telefónica, která je novou majitelkou Českého Telecomu, se nečekaně daří. Zisk za první čtvrtletí vzrostl o 36 procent, a překonal tak očekávání analytiků. Za úspěchu firma vděčí své latinskoamerické mobilní divizi a také vyšším tržbám z pevných linek v mateřském Španělsku.

Článek

Firma loni v Latinské Americe koupila deset mobilních operátorů, z jejichž provozu nyní těží.

Společnost vykázala čistý zisk 912 miliónů eur, což je v přepočtu asi 27,3 miliardy korun. Tržby společnosti stouply o 17 procent na 8,28 miliardy eur, (248 miliardy korun).

Telefónica získala v dubnu od české vlády Český Telecom. [celá zpráva] Do poloviny června by prodej měla schválit Evropská komise. Předpokládá se, že proti vstupu firmy na český trh nebude mít žádné námitky, protože Telefónica zatím ve střední Evropě nepůsobí, a nehrozí tak, že by ohrozila konkurenční prostředí.

Telefónica se dosud zaměřovala především na španělsky mluvící trhy v Evropě a Jižní Americe, kde má kolem 123 miliónů zákazníků. Po koupi Telecomu vzroste počet jejích klientů na 130 miliónů. Telefónica je třetí největší operátor na světě, co se akvizic týče, do roku 2008 se chce dostat do čela.

Reklama

Související články

Vláda prodala Telecom španělské Telefónice

Vláda ve středu rozhodla, že Český Telecom získá španělská společnost Telefónica za 82,6 miliardy korun. Informaci potvrdili ministr pro místní rozvoj Jiří...

Smlouva podepsána, Telecom patří Telefónice

Zástupci španělské telekomunikační společnosti Telefónica a českého státu podepsali v úterý v poledne dohodu o prodeji většinového podílu v Českém Telecomu...

Výběr článků

Načítám