Hlavní obsah

Lyžařské boty Head se budou vyrábět na Moravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE/PRAHA

Když loni na podzim belgická firma Massive oznámila v Litovli ukončení výroby a propustila 90 lidí, málokdo věřil, že se podaří najít plnohodnotnou náhradu. Nyní jsou však všichni plní optimismu, neboť litovelskou průmyslovou zónu si pro svou investici vybral výrobce značkového sportovního vybavení Head.

Foto: se svolením Wiener Alpen in Niederösterreich Tourismus GmbH
Článek

Head bude v litovelském závodě vyrábět lyžařské boty. "Společnost plánuje investovat 2 milióny eur a vytvořit v novém závodě v první fázi 120 nových pracovních míst," informoval Novinky generální ředitel CzechInvestu Martin Jahn. Ve výsledku tak ve znovu otevřeném závodě nalezne práci o 30 lidí více, než kolik jich propustila společnosti Massive, zabývající se výrobou osvětlovacích zařízení.

Pro Litovel se Head podle sdělení jednatele Head Sport s.r.o. Geralda Skrobanka rozhodla z důvodu kvalitní infrastruktury a vzdělané pracovní síly, kterou Česká republika nabízí. "Výhodou ČR je také lepší logistika a vyšší produktivita práce. Litovel nám kromě výhodné polohy nabízí zejména zkušené pracovníky pro naši technologii výroby," uvedl. V Litovli se bude vyrábět až 440 000 párů lyžařských bot ročně.

:. Massive slibovala 300 pracovních míst
Belgická Massive měla podle původních plánů v Litovli zaměstnat zhruba tři stovky lidí. Loni na podzim však nečekaně oznámila, že svůj nový závod na výrobu svítidel uzavře a propustí devět desítek svých zaměstnanců. Verdikt o uzavření podniku přišel poté, co se novým majitelem společnosti stal nejmenovaný investiční fond. Produkci litovelského závodu nahradí továrna v Číně.

Nadnárodní koncern Head působí v České republice již o roku 1992. Head Sport s.r.o. v Českých Budějovicích vyrábí tenisové rakety a loni v květnu začala v novém závodě výroba lyží. Stávající výrobní prostory již nestačily pro růst výroby, a tak se Head rozhodl hledat další vhodné místo v ČR. Výroba tenisových raket se v českobudějovickém závodě stabilizovala na úrovni 450 000 kusů za rok a v sortimentu lyží na 90 000 párech ročně.

Reklama

Výběr článků

Načítám