Hlavní obsah

Linet kupuje za stovky milionů australskou společnost Pegasus Health Group

Výrobce zdravotnických lůžek Linet Group kupuje australskou distributorskou společnost Pegasus Health Group. Hodnota obchodu činí nižší stovky milionů korun. Linet by tak měl posílit pozici na australském trhu, především ve státě Nový Jižní Wales. Austrálie je pro Linet stále důležitějším trhem, uvedl ve čtvrtek v tiskové zprávě Michal Uryč, tiskový mluvčí Linetu.

Lůžko společnosti Linet (ilustrační foto)

Článek

Pegasus Health Group se dlouhodobě věnuje distribuci produktů Linet a také poskytuje pronájmy lůžek a matrací, což je služba, která se rozšiřuje po celém kontinentu. Australské zdravotnictví je na vysoké úrovni a porovnatelné například se Spojenými státy, kde už Linet zaznamenal úspěchy v souvislosti se svými prémiovými produkty a službami.

„Totéž chceme poskytovat zákazníkům na australském trhu. Právě akvizice Pegasus Health Group nám umožní nabídnout na trhu skutečně plnou škálu našich služeb, nejen špičkové produkty. Pegasus je silný jak v pronájmech, tak v domácí péči, která má stále větší potenciál a důležitost," řekl obchodní ředitel Linetu Petr Foit.

Lékaři řeší víc případů infekce tasemnicí, lidé se mohou nakazit z lesních plodů

Domácí

Tržby společnosti na australském trhu postupně vyrostly až k úrovni pěti milionů eur (asi 121 milionů korun). A Linet zde předpokládá další růst. „Kupujeme výborně řízenou společnost, která dosahuje vysoké ziskovosti. Na všech důležitých trzích světa posilujeme své postavení, akvizice skupiny Pegasus do toho přesně zapadá. A je to další krok v naší strategii dostat se organicky a také akvizičně na podstatně vyšší obrat," doplnil ředitel Linet Group Tomáš Kolář.

Pegasus Health Group funguje přes 30 let, její loňské tržby dosáhly výše 8,1 milionu eur (zhruba 197 milionů korun), většinu generuje pronájem zdravotnického vybavení, zvláště matrací. Pegasus je dodává jak nemocnicím, tak do domácí péče. Celá skupina má 73 zaměstnanců a vede ji Scott Nowland, na své pozici zůstane.

Linet sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává 1900 lidí ve 20 společnostech a lokalitách. Před 30 lety jej založil Zbyněk Frolík v Želevčicích u Slaného, kde je dosud jeden ze závodů. Přes 95 procent tržeb má společnost na zahraničních trzích, především v USA a Německu. Za obchodní rok 2020/2021 dosáhl obrat společnosti kolem 340 milionů eur (téměř devět miliard korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám