Hlavní obsah

LG chce v příštím roce rekordně zvýšit investice

Novinky, pit
Soul

Jihokorejský koncern LG Group chce v příštím roce zvýšit investice o 12 procent na rekordních 18,2 miliardy dolarů (asi 346 miliard Kč). Hlavní podíl v nich bude mít výroba elektroniky. Uvedla to agentura Reuters s odkazem na firemní zprávu.

Foto: Novinky

LG BL40 - New Chocolate.

Článek

Podnik se chce zaměřit zejména na klíčovou divizi LG Electronics a oživit zde výrobu mobilních telefonů. LG hodlá podle zprávy dostat ztrátovou výrobu mobilů do zisku a posílit konkurenceschopnost, zejména v segmentu displejů a televizorů.

Investice elektronických podniků konglomerátu mají v příštím roce dosáhnout 12,3 miliardy dolarů z celkové částky. Jde především o divize LG Electronics, LG Display a LG Innotek.

Koncern vyměnil generálního ředitele LG Electronics v září a nahradil ho členem zakládající rodiny. Poté jmenoval nové šéfy pro výrobu mobilů a televizorů, protože skupina za červenec až září vykázala rekordní provozní ztráty.

Od té doby uvedl LG na trh sérii chytrých mobilů a od říjnového uvedení na trh prodal dva milióny kusů modelu Optimus One. Přístroj se tak stal nejúspěšnějším chytrým mobilem od LG na trhu, jak připomněla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám