Hlavní obsah

Letecké záběry: Zemědělci traktory zablokovali dvě stovky silnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční blokáda silnic, kam vyrazili zemědělci ze všech koutů republiky, překonala podle šéfa Agrární komory Jana Veleby očekávání. Rozhořčení zemědělci s celkem 2067 kusy těžké techniky, za převahy traktorů, touto jízdou na celkem 200 trasách vyjadřovali nesouhlas s plánovaným zrušením zelené nafty a zavedením daně z tichého vína.

Letecké záběry protestní akce zemědělců Video: Novinky

 
Článek

Na poslední chvíli se údajně k protestům připojila řada zemědělců, kteří dopředu účast neavizovali. Původně se totiž počítalo zhruba s 1600 zemědělci na 185 úsecích.

Protestní akce trvala oficiálně od deváté do jedenácté hodiny dopolední a zasáhla 12 z celkem 14 krajů republiky. Na silnici tak nebyly vidět traktory jen v Libereckém kraji a v hlavním městě Praze.

Foto: Aleš Honus, Právo

Protestující zemědělci své stroje náležitě vyzdobili.

Provoz na komunikacích zpomalovaly traktory s přívěsy i bez nich, nákladní automobily a další doprovodná vozidla. Protestující zemědělce podporovaly další stovky vozidel, která se sice jízd neúčastnila, ale při polních pracích byla označena na znamení solidarity s demonstranty.

Zemědělci blokují silnice v ČRVideo: Jan Dušek, Novinky

I přes pochvalovanou účast jezdily traktory na mnoha místech ve velkých rozestupech, takže je šlo předjíždět a kolony nebyly až tak výrazné. Největší počet techniky v jednotlivých krajích dosáhl zhruba tří stovek, to byl příklad středních Čech nebo Vysočiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám