Hlavní obsah

Kvůli krizi firma nutí zaměstnance, aby si brali neplacené volno

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahraniční společnost Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), která se zabývá výrobou počítačových procesorů, vyzvala všechny své zaměstnance, aby si od ledna brali každý týden jeden den neplaceného volna. To by mělo podle vyjádření firmy uspořit značné náklady a pomoci překonat finanční krizi.

Článek

Podle nového plánu by si měl každý dělník u výrobní linky společnosti TSMC vzít pět dnů neplaceného volna ještě před Vánoci. O situaci informoval zahraniční technologický magazín DigiTimes.

Podobným způsobem by si zaměstnanci měli vybírat volno i od ledna 2009 až do skončení finanční krize. Jeden den neplaceného volna mohou podle vedení společnosti dělníci vyměnit za řádnou dovolenou. To by jim mělo vynahradit ztrátu za neplacené volno.

Zaměstnanci v dalších odděleních budou vyzváni až v lednu, aby si od příštího roku vybírali neplacené volno jednou týdně. Firma TSMC zároveň informovala, že omezí počet přesčasů a dotace na dopravu i zdravotní prohlídky pro management.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám