Hlavní obsah

Koruna nečekaně zdolává další rekordy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Česká měna v úterý dopoledne posílila na nové maximum 24,50 Kč/EUR. Ve stejné době se vůči dolaru obchodovala na 15,76 Kč/USD. Odpoledne rekord ještě vylepšila a dostala se až na 24,42 Kč/EUR. Vyplývá to z údajů Patrie Online. Podle analytika Komerční banky Miroslava Frayera posilování koruny připomíná minulý týden. To měna pokořila rekord, přitom analytici netušili, proč tomu tak bylo.

Článek

„Máme nový rekord. Těžko za tím něco hledat,“ komentoval Frayer. Dodal, že za tím budou pravděpodobně technické faktory.

Koruna se v uplynulých dnech obchoduje v technickém rozmezí 24,47 až 24,53 Kč za euro. Podle analytika se možná investoři pokouší prolomit tuto spodní hranici technické úrovně. „Pokud by se to podařilo a měna by pod úrovní 24,47 uzavírala obchodování, tak podle technické analýzy je možné, že by česká měna posilovala i nadále,“ vysvětlil analytik.

Také se spekuluje, že korunu využívají investoři jako financující měnu, protože například slovenská koruna už nemá velký potenciál dále posilovat.

Koruna již minulý týden několikrát atakovala historická maxima, a to i přes to, že makroekonomická data nepřinesla žádné dobré zprávy. Stejně tomu bylo v úterý, kdy statistici o jednu desetinu ubrali na výsledku tuzemské ekonomiky za první čtvrtletí.

Reklama

Související články

Koruna je opět na historickém maximu

již druhý den za sebou česká měna boří historické rekordy vůči euru. Ve čtvrtek se její kurz dostal až na 24,58 Kč za euro. K dolaru posílila na 15,95 Kč....

Česká ekonomika zpomalila tempo růstu

Česká ekonomika letos v prvním čtvrtletí vzrostla meziročně o 5,3 procenta. Úterní zpřesněný údaj je o jednu desetinu horší, než jaký Český statistický úřad...

Výběr článků

Načítám