Hlavní obsah

Koruna je stále slabá, výrazně oslabil i won

Novinky, bož

Česká měna se ani v pátek nevzpamatovala ze čtvrtečního propadu v reakci na pandemii nemoci Covid-19. Proti euru v pátek dopoledne posílila jen o 0,02 procenta, jedno euro tak stálo 26,17 koruny.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Vývoj kurzu koruny k euru

Článek

Koruna se tak stále pohybuje na nejslabších hodnotách od podzimu 2018. Proti dolaru koruna oslabovala o 0,2 procenta, když se po jedenácté hodině dolar prodával za 23,45 koruny.

Také Jižní Korea, kam se koronavirus z Číny rozšířil nejdříve, pociťuje ekonomické dopady pandemie. Její měna byla v průběhu čtvrtka vůči dolaru nejslabší za více než čtyři roky. Jeden dolar tak vycházel na 1225,69 wonu. V pátek odpoledne se won mírně vzpamatoval, když jeden dolar vycházel na 1210 wonu. Před rokem se kurz k dolaru pohyboval kolem 1135 wonu.

Koruna padá, euro už je za víc než 26

Ekonomika

Euro v pondělí dopoledne mírně oslabovalo vůči dolaru o 0,18 procenta na 1,1163 dolaru za euro.

Naopak libra dopoledne vůči dolaru kolem jedenácté hodiny dopoledne posilovala o 0,15 procenta na 1,259 dolaru za libru, uvedl server listu Financial Times.

Šíření koronaviru je v Česku nově trestným činem se sazbou až 12 let

Koronavirus

Americký prezident Donald Trump zakázal lidem z větší části evropských zemí vstup do USA, týká se to především zemí Schengenu. Naopak se to netýká Velké Británie.

Česká republika ve čtvrtek vyhlásila stav nouze a zavádí opatření, která mají snížit sociální kontakt a zpomalit tak šíření nákazy. V pátek pak vláda oznámila další rozšíření přijatých opatření.

Vláda absolutně zavírá hranice

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Koruna padá, euro už je za víc než 26

Koruna ve čtvrtek oslabuje k oběma světovým měnám. K euru prolomila tuzemská měna hranici 26 korun za euro, kde byla v roce 2018. Odpoledne oslabila až na...

Vláda absolutně zavírá hranice

Vláda od pondělní půlnoci zavírá hranice České republiky. Do země se nedostanou cizinci bez trvalého nebo přechodného pobytu, Češi až na výjimky nebudou smět...

Výběr článků

Načítám