Hlavní obsah

Konec února bude protestem proti bankovním poplatkům

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den protestu proti bankovním poplatkům má být 28. únor. Rozhodli o tom lidé v hlasování na portálu www.bankovnipoplatky.com. Ten pořádá anketu o nejabsurdnější bankovní poplatek.

Článek

Cílem akce je upozornit na problematiku bankovních poplatků v Česku. Jak tento den bude probíhat, by měli rozhodnout lidé v hlasování. Mezi možnostmi je neplatit platební kartou, neprovádět žádné bankovní převody, lampiónový průvod a další.

Banky vyberou denně 90 miliónů korun

Portál www.bankovnipoplatky.com v této souvislosti připomíná, že za jeden kalendářní den vyberou banky v ČR na poplatcích přes 90 miliónů korun. Vyplývá to z výsledků za rok 2006, údaje za loňský rok stále ještě nejsou známy.

Stále také běží anketa o nejabsurdnější poplatek. V té zatím podle českých hlasujících vede poplatek za nadměrný vklad (23,4 procent hlasů), na druhé pozici skončil poplatek za vedení běžného účtu (19,2 procenta), následovaný platbou za připsání úroku (13,8 procenta).

O těchto třech poplatcích budou nyní návštěvníci portálu bankovnipoplatky.com hlasovat ve finálovém kole. Na konci února 2008 pak provozovatel ankety vyhlásí „nejabsurdnější bankovní poplatek pro rok 2007“.

Reklama

Výběr článků

Načítám