Hlavní obsah

Kodak propustí polovinu zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ztrátový výrobce fotografických potřeb Eastman Kodak zruší až 25 000 pracovních míst, tedy až o 10 000 míst více než původně plánoval. Oznámila to ve středu firma, která zaměstnává celkem asi 55 tisíc lidí.

Článek

"Náš nepříznivý start v prvním pololetí tohoto roku mě ujistil, že musím udělat některé změny, a tak je nyní dělám," dodal k rozhodnutí o dalším propouštění generální ředitel Kodaku Antonio Perez, který nastoupil do funkce v červnu.

Z navýšeného počtu propuštěných bude kolem 7000 z oblasti výroby. Celkové náklady na propouštění se mají vyšplhat na 2,7 až tři miliardy USD. Původně se čekalo, že budou činit 1,3 až 1,7 miliardy USD.

Firma také uvedla, že ve druhém čtvrtletí upadla do ztráty 146 miliónů dolarů po zisku 136 miliónů ve stejném období loni. Výsledky byly zasaženy restrukturalizačními náklady souvisejícími s přechodem od klasických fotografických technologií k digitálním produktům.

Perez dodal, že prodej filmů a s tím spojených služeb klesá mnohem rychleji, než se čekalo. Prodej filmů je pro Kodak důležitý, protože společnost používá hotovost získanou z tohoto prodeje na investice do výroby digitálních fotoaparátů, tiskáren a dalších produktů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám