Hlavní obsah

Klienty do Egypta Sunny Days odbavila, někteří se o zájezd báli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zhruba sto klientů cestovní kanceláře Sunny Days, která od pondělí nebude mít podle dostupných informací pojištění proti úpadku, bylo v sobotu pozdě večer bez problémů přijato k odletu z Prahy na dovolenou do Egypta.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jedna z poboček CK Sunny Days v Praze

Článek

Někteří se o svůj zájezd obávali, Sunny Days totiž ohlásila, že se v pondělí změní na cestovní agenturu. To by znamenalo, že další vlastní zájezdy už nebude moci prodávat.

Pracovníci přepážky Sunny Days na ruzyňském letišti začali turisty odbavovat před 22:00, charterový let ČSA do egyptských letovisek Šarm aš-Šajch a Hurghada odletěl po půlnoci.

Kdyby zájezd zrušili, koupíme si na letišti náhradní na poslední chvíli.
klientka Sunny Days

Kvůli ohlášeným změnám u Sunny Days někteří dovolenkáři očekávali, že do Egypta neodletí. Například paní Jana z Moravy věřila podle svých slov v odlet "na 15 procent".

Paní Daniela se nebála o zaplacené peníze, věděla, že pojištění kanceláře proti úpadku platí do konce ledna. "Byli jsme s manželem připraveni, že kdyby zájezd zrušili, koupíme si na letišti náhradní na poslední chvíli," řekla.

Změna cestovní kanceláře v agenturu

Sunny Days se od pondělí podle svého právníka Michala Krofta změní na agenturu. Nebude mít totiž zřejmě pojištění proti úpadku. V pátek oznámila pojišťovna Generali, že se Sunny Days po posouzení její finanční situace neprodloužila pojistnou smlouvu na letošní rok.

Smlouvu nechtějí podle zjištěných informací uzavřít ani další velké pojišťovny. Agentura by mohla prodávat své zahraniční kapacity konkurenci, pro koncové klienty vlastní zájezdy organizovat nemůže.

Reklama

Výběr článků

Načítám