Hlavní obsah

Fischera, pokud věřitelé dovolí, zachrání Atlantik FT

Novinky, Jiří Vavroň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zadlužené firmy Václava Fischera má podle jeho nedělního prohlášení zachránit společnost Atlantik FT ovládaná ropným a plynárenským magnátem Karlem Komárkem. Podmínkou odpoledne podepsané smlouvy však je ukončení exekucí Fischer Air a Fischer s.r.o.

Foto: Dana Fojtíková

skupina FiHa, Dolní oblast Vítkovice

Článek

Fischerovy firmy dluží podle dostupných informací Českým aeroliniím, České správě letišť a Komerční bance celkem 470 miliónů korun. Atlantik FT podle Fischera poskytne potřebné finance na provoz firem, které nyní ovládají nucení správci, ale pouze v tom případě, že věřitelé zastaví exekuční řízení.

Informoval Špidlu i Němce

"Pevně věřím, že všichni, kteří podali návrh na exekuci, navrženou dohodu přijmou. Pokud tak neučiní, riskují, že pojišťovny budou muset vyplatit turistům až 620 miliónů korun, zhroucení cestovního trhu a podlomení důvěry v turistiku," řekl Fischer novinářům. "Neumím si představit, že by někdo takovou nabídku, kterou učinil pan Komárek a Atlantik FT odmítl," dodal.

Fischer dále uvedl, že okamžitě po podpisu smlouvy s Atlantik FT informoval premiéra Vladimíra Špidlu (ČSSD) a ministra pro místní rozvoj Pavla Němce  (US-DEU). 

Oznámil také, že se proti exekuci odvolal. Znamená to tedy, že exekutoři mohou jeho majetek zajistit, aby s ním nemohl bez jejich souhlasu manipulovat, ale do doby vypršení odvolání, tj. do 15. srpna, jej nemohou zabavit. Fischer má tedy čas i prostor k jednání.

Anketa

Myslíte si, že Václav Fischer přesvědčí své věřitele, aby přijali nabídku Atlantik FT a zastavili exekuce?
ano
84,8 %
ne
15,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 409 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Fischer jedná s věřiteli

V hlavním městě se ve středu objevila fáma, že jedné z největších tuzemských cestovek CK Fischer hrozí rozsáhlá exekuce majetku. Majitel společnosti Václav...

Výběr článků

Načítám