Hlavní obsah

Karlovarský Thermal dostane 300 miliónů, rozhodla vláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda souhlasila s navýšení základního jmění karlovarského hotelu Thermal o 300 miliónů korun ze státního rozpočtu. Řekl to ve středu ministr financí Andrej Babiš (ANO), který návrh předkládal. Peníze chce MF využít na celkovou rekonstrukci hotelu. Vláda projednání materiálu na zasedání 30. května přerušila, což tehdy Babiš kritizoval.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hotel Thermal v Karlových Varech

Článek

Základní jmění hotelu Thermal tak stoupne na téměř 800 miliónů korun ze současných 499,55 miliónu.

„Nakonec to prošlo," řekl Babiš. „Thermal je ve velice špatném stavu, je tam investiční deficit asi 700 miliónů, musíme ho dát do pořádku," dodal.

Celkem má modernizace Thermalu stát zhruba 400 miliónů korun. Kromě navýšení základního kapitálu hodlá vedení hotelu financovat opravu pomocí investičního úvěru ve výši 100 miliónů korun.

Rekonstrukce se zaměří hlavně na zlepšení technického stavu a bezpečnosti hotelu.

Související téma:

Foto: František Kšajt, Právo

Karlovy Vary

Hotel se potýká s úbytkem ruské klientely, kde došlo za rok k propadu o 44 procent. Thermal loni vydělal 3,2 miliónu korun, tedy o 5,5 miliónu méně než v roce 2014. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Rekonstrukce Thermalu může stát až miliardu

Rekonstrukce a modernizace karlovarského hotelu Thermal může stát až miliardu korun. Vyplývá to z analýzy, kterou připojil ministr financí Andrej Babiš (ANO)...

Výběr článků

Načítám