Hlavní obsah

Kalousek: O zrušení stavebního spoření jsem nikdy neuvažoval

Právo, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ministr financí Miroslav Kalousek (KDU- ČSL) neuvažuje o zrušení stavebního spoření, otázkou diskuse do budoucna je ale podle něho snížení roční státní podpory, nebo zpřísnění podmínek pro její získání.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Ministr financí Miroslav Kalousek

Článek

Ministr to řekl v pondělí na tiskové konferenci v Českých Budějovicích konané v rámci jeho pravidelného poslaneckého dne.

„Nikdy jsem neřekl, nikdy jsem neuvažoval a rozhodně nikdy nenavrhnu zrušení stavebního spoření. Jako ministr financí ale samozřejmě uvažuji o tom, jak zpomalit nárůst výdajové položky státního rozpočtu, která se jmenuje příspěvek státu na stavební spoření,“ řekl Kalousek s tím, že zatím neexistují žádné konkrétní návrhy, jak případně státní příspěvek omezit, stejně jako návrh termínu případných změn v této oblasti.

„Je pravdou, že stavební spoření je výhodné i pro lidi, kteří stavět nechtějí a to je právě téma k diskusi,“ poznamenal Kalousek

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám