Hlavní obsah

Jednotnou jízdenku zřídí Leo Express až příští rok

Právo, aka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci systému jednotné jízdenky, takzvaný OneTicket, se do komerčních spojů od začátku letních prázdnin přidala většina dopravců včetně RegioJetu. U jiného soukromého dopravce, Leo Expressu, ale se zapojením ještě otálejí.

Foto: Leo Express

Vlak Leo Express

Článek

„Znamenalo by to náklad v řádech milionů korun, kdy je kvůli dodržení požadavků přístupové smlouvy nutné změnit například i technologii pro odbavení jízdenek OneTicket na všech vlakových jednotkách,“ odůvodnil Právu mluvčí dopravce Emil Sedlařík.

Společnost se podle něj vyrovnává s dopady epidemie, a tak se v rámci stabilizace provozu zaměřuje na jiné oblasti.

Po železnici lze cestovat na jednotnou jízdenku, vyjde ale dráž

Ekonomika

„Zapojení se do systému jednotného tarifu by vázalo i pracovníky, kteří se soustředí na zlepšení služeb Leo Expressu, například na další vývoj mobilní aplikace, která zákazníkům usnadňuje cestování. Z těchto důvodů předpokládáme zapojení v roce 2022,“ dodal Sedlařík.

Systém OneTicket je v ostrém provozu od loňského prosince, až od července si ale přes něj lze rezervovat jízdenku i s povinnou místenkou také na komerčních spojích (například z Prahy do Ostravy). Ty na rozdíl od takzvaných závazkových neobjednává stát, ale provozují je sami dopravci čistě na své komerční riziko.

Leo Express tak zatím zůstává v systému OneTicket zapojen právě jen na závazkových spojích, kde provozuje regionální tratě na Orlicku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám