Hlavní obsah

Jaromír Soukup prodal půlku firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Poloviční podíl ve společnosti Empresa Media, která vlastní Barrandov Televizní Studio nebo vydává časopisy Týden a Instinkt, získal od Jaromíra Soukupa majitel firmy Servis-24 Jan Čermák. Zároveň se stal druhým jednatelem Empresy vedle Soukupa. Pro všechny důležité kroky bude nyní potřeba podpis obou jednatelů. Vyplývá to z notářských zápisů transakcí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Soukup

Článek

Hodnotu transakce ani jedna strana nezveřejnila.

Soukupova mediální skupina v současnosti čelí tlaku věřitelů. V procesu realizace je podle Čermáka zároveň vstup do dalších společností Jaromíra Soukupa, například IMP a mediální agentury Médea.

Čermák považuje investici ve významném mediálním domě za zajímavou příležitost. „Všechny firmy zůstávají plně v provozu, zejména reklamní agentura, televize i tiskové vydavatelství. Náš tým okamžitě doplní a posílí management mediální skupiny Jaromíra Soukupa,“ řekl.

Mladá fronta Jaromíra Soukupa? Empresa Media chce koupit krachující vydavatelství

Ekonomika

„Společně to dokážeme“

„Věřím, že máme zdravé jádro a že se nám toto obtížné období podaří překonat a v brzkém horizontu se vrátíme k růstu a rozvoji. Jan Čermák a jeho tým je partner, se kterým to společně dokážeme,“ uvedl Soukup.

Největšími věřiteli firem z impéria Jaromíra Soukupa jsou banky, zejména ČSOB a UniCredit, které mají své úvěry zajištěny nemovitostmi a pozemky. Dalším klíčovým věřitelem jsou České Radiokomunikace.

Podle obou spolumajitelů je připraveno řešení situace a rozvoj skupiny.

Čermák a Servis-24 se specializují na řešení firem zatížených dluhy. V minulém roce vstoupil 49procentním podílem do zlínské společnosti NWT manželů Vítkových, kterou poslaly do insolvence nezvládnuté obchody s energiemi.

V NWT věřitelé v únoru 2023 povolili cestu reorganizace, jejíž plán byl schválen velkou většinou na věřitelské schůzi v září 2023.

Kanály Barrandov Televizního Studia měly na konci července celkový podíl na sledovanosti 2,67 procenta.

Soud zastavil insolvenční řízení s Médeou Jaromíra Soukupa

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám