Hlavní obsah

Janota řešil se zástupci stran omezení hazardu

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr financí Eduard Janota řešil v úterý večer se zástupci ČSSD, lidovců a komunistů, jak bude nakonec vypadat zákonná úprava regulující hazard. Výsledkem je podle místopředsedkyně KSČM Miloslavy Vostré shoda na tom, že by obce měly mít v oblasti hazardu větší pravomoci.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr financí Eduard Janota

Článek

Ke schůzce o podobě novely loterijního zákona, která má více regulovat hazard, minulý týden vyzvali poslanci ze sněmovního rozpočtového výboru. Schůzka s Janotou se uskutečnila v úterý večer. „Jednání bylo o postupu týkajícího se dalšího projednávání novely,“ řekla Právu Vostrá, která se schůzky zúčastnila.

Shoda podle ní panovala v tom, že by obce měly mít větší pravomoci při regulaci hazardu. Podle Vosté je třeba vyřešit, kdo bude vydávat povolení, zda resort financí nebo právě i obce.

Zástupci ČSSD, KSČM a lidovců se s Janotou podle místopředsedkyně dohodli, že pozměňovací návrhy k loterijní novele dodají ministerstvu k posouzení do pátku.

Novel loterijního zákona leží ve Sněmovně více. Rozpočtový výbor minulý týden rozhodl, že základním materiálem, ke kterému se budou podávat pozměňovací návrhy, bude předloha z dílny ČSSD. Podle Vostré toto platí i po úterní schůzce s Janotou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám