Hlavní obsah

J&T kupuje IBI Bank ze Švýcarska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Slovenská finanční skupina J&T Finance Group se sídlem v Praze ve čtvrtek oznámila, že kupuje stoprocentní podíl švýcarské IBI Bank, která sídlí v Curychu. Svým nejvýznamnějším klientů to sdělila formou dopisu, který jim byl doručen ve středu dopoledne. Informoval o tom server Euro OnLine.

Článek

IBI Bank je soukromá banka, která zaměstnává 20 lidí a má dvě pobočky v Curychu a Luganu. Banka, která byla založena v roce 1996, měla v roce 2003 příjmy ve výši 4,5 miliónů švýcarských franků (přibližně 87 miliónů korun).

Skupina J byla založena v roce 1993 a poskytuje služby zejména v privátní a investičním bankovním sektoru. K tomu podniká i v realitním developerství, zajišťování servisních služeb na veřejných trzích a poskytování poradenství i obchodování na kapitálových trzích.

V roce 2003 hospodařila podle výroční zprávy s majetkem za více než 24 miliardy slovenských korun a její zisk byl ve výši 3,3 miliardy. V České republice patří skupině J akciové podíly například v Pražské energetice, výrobci kabelů a vodičů Kablo Elektro ve Velkém Meziříčí či v ČKD Blansko. J také vlastní podíl v pražském fotbalovém klubu Sparta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám