Hlavní obsah

Islandské aerolinky Wow Air zrušily lety, nemají peníze

Novinky, tov

Islandské nízkonákladové aerolinie Wow Air zrušily veškeré lety, překazily tak plány tisícům cestujících. Letecká společnost se potýká s vysokými dluhy, doufá, že ji zachrání nový investor, informoval server Sky News.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo islandských Wow Air

Článek

Letadla Wow Air zůstala ve čtvrtek na zemi, firma nemá finance na provoz. Společnost nejprve informovala, že lety „pozastavila“ a čeká na peníze od skupiny investorů, se kterou už měsíce jedná. Vzápětí uvedla, že zastavila provoz a všechny budoucí lety zrušila.

„Cestujícím se omlouváme za překažené plány,“ napsaly v prohlášení. Cestující, kteří uvázli v cizině, si musí sehnat let s jiným dopravcem a požádat o refundaci původní letenky.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Šéf a zakladatel Wow Air Skuli Mogensen pózuje s letuškami

Nízkonákladové aerolinky jsou další z řady evropských leteckých společností, které se v posledních dvou letech dostaly do problémů kvůli zdražování ropy a silné konkurenci. Na začátku roku například zkrachovaly britské aerolinky Flybmi, které létaly i mezi Brnem a Mnichovem. Dalšími příklady jsou Monarch Air, Primera Air nebo Air Berlin.

Nízkonákladové Wow Air vznikly v roce 2012, kdy je založil islandský telekomunikační magnát Skuli Mogensen. Jejich letadla zajišťovala spojení mezi severem Evropy, Severní Amerikou i Asií.

Reklama

Související články

Brexit vzal Brnu lety do Mnichova

Brexit, tedy odchod Velké Británie z Evropské unie (EU) připravil Brno o jeho pravidelné letecké spojení s německým Mnichovem. V důsledku plánovaného odchodu...

Výběr článků

Načítám