Hlavní obsah

Inspekce objevila v Tesku, Kauflandu a Bille další přelepená data trvanlivosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při kontrole potravin v obchodních řetězcích odhalila další výrobky, u nichž se manipulovalo s daty spotřeby. Těchto výrobků byly v uplynulých dnech desítky, naposledy takové SZPI objevila v Tesku, Kauflandu a Bille.

Foto: Darren Staples, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V plzeňské Bille šlo o masné produkty Gurmán v zeleném pepři, Chorizo extra hot, Prosciuto a Hovězí maso v pepři. V Bille v Přešticích byly přebaleny uzené šproty.

Dalším hříšníkem bylo Tesco v Čelákovicích, tam se jednalo o Jemné párky extra, a v Pardubicích, kde se našly přebalené Jaternice, Kuřecí šunkový speciál krájený a Primátor. V Mostě šlo o Chorizo salám a Katalánský salám tyč. V Českých Budějovicích to byl Kavalír se sýrem. Také v pražském Tesku U Slavie nekale manipulovali se salámy, konkrétně se jednalo o Lovecký salám volný.

I v pardubickém Kauflandu našli inspektoři výrobky s pozměněným datem trvanlivosti, a to u másla Jihočeské AB, sýrů Javor jemný tavený, Javor jemný tavený s nivou, Javor jemný tavený se šunkou, Javor Dobrá cena a HIT – tavená pomazánka.

U zmíněných výrobků se manipulovalo s daty trvanlivosti v tom smyslu, že buď bylo přelepeno datum jejich původní spotřeby, nebo byla překročena lhůta pro jejich prodej po nakrájení. Nedostatky inspektoři zjistili také při označování mléčných výrobků a jejich náhražek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám