Hlavní obsah

Ibl přinesl předsednictvu pozměňovací návrhy 11 poslanců ČSSD

Novinky, Alexandr Mitrofanov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sérii pozměňovacích návrhů od poslanců soc. dem. k vládní koncepci reformy veřejných financí přinesl v úterý večer na předsednictvo ČSSD šéf poslaneckého klubu Petr Ibl. Ten při příchodu na jednání řekl novinářům, že většina pozměňovacích návrhů je totožná s požadavky odborů, které nesouhlasí s řadou bodů vládní reformy.

Foto: archiv MDZ

Herečka Jana Drgová - zlínská Carmen.

Článek

Podle Ibla takovéto návrhy podali například poslanci Josef Hojdar, Miloš Kužvart, Miroslav Kapoun, Karel Šplíchal, Hana Orgoníková nebo Anna Čurdová. "Jsou dvě možnosti. Buď tito poslanci dosáhnou toho, že jejich pozměňovací návrhy budou schváleny, nebo se tak nestane. V případě, že tyto návrhy schválené nebudou, mohou jejich autoři buď se s tím smířit, nebo vystupovat dál proti reformě. Myslím si ale, že ten druhý případ nehrozí," řekl Ibl.

Po skončení jednání uvedl premiér Vladimír Špidla, že vedení ČSSD se plně postavilo za reformu veřejných financí v předložené podobě. Pozměňovací návrhy podle Špidly posoudí ministr financí a pak se jimi bude zabývat koalice. Premiér se netajil tím, že naději na úspěch mají jen ty návrhy, které schválí celá vládní koalice. Ibl ani ministr Sobotka nepředpokládají, že v případě schválení pozměňovacích návrhů, by jejich autoři hlasovali proti vládní reformě.

Návrhy odborářů se několik hodin probíraly i na schůzce šéfů stran a dalších koaličních představitelů u premiéra Špidly v Kramářově vile. Vládní činitelé poté sdělili, že kabinet názor nezmění. Uvedli to šéf lidovců Cyril Svoboda i předseda US-DEU Petr Mareš.

Reklama

Výběr článků

Načítám