Hlavní obsah

I třetí pokus o vydražení kladenské Poldi zkrachoval

• Aktualizováno

Také třetí pokus o prodej kladenské hutě Poldi zkrachoval. Vydražitel ve stanoveném termínu nezaplatil, srpnová dražba firem Poldi a Poldi Trade je tudíž zmařená. V úterý to za insolvenčního správce uvedl Michal Žižlavský. Podnik, který je částí někdejšího rozsáhlého koncernu, je od loňského prosince v konkurzu a zaměstnanci dostali výpovědi.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Poldi Kladno na archivním snímku

Článek

Insolvenční správce podle Žižlavského již zahájil přípravu exekutorské dražby s přísnějšími mechanismy proti maření prodeje.

Vítězem poslední dražby, která se konala na konci srpna, byla společnost Elaria Group. Zaplatit měla 256 miliónů korun. Neznámá firma byla založena letos v dubnu. Sídlo má v administrativní budově v Praze 4.

Jde však jen o virtuální kancelář spravovanou firmou Smart Office, která se zabývá poskytováním prestižních sídel pro firmy a prodejem předzaložených společností.

V posledním roce proběhly již dva pokusy o vydražení kladenské huti. Oba zkrachovaly. V prvním případě vydražitel v domluveném termínu nezaplatil, a dražba tak byla zmařena. Ve druhém případě společnost Warhols Hold, jež Poldi vydražila, přehodnotila obchodní záměr. Vydražitel přitom pro účast ve dražbě musel složit dražbu ve výši 17 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám