Hlavní obsah

Hyundai v Nošovicích zvýšil loni výrobu o 36 tisíc aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vyrobila loni 275 tisíc automobilů, čímž splnila plán pro rok 2021. Oproti roku 2020 navýšila firma výrobu o 36 250 aut, což dělá 15 procent. A s dalším zvyšováním výroby počítá i letos.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nakládka vozů modelu Hyundai i30 v nošovické továrně.

Článek

Z výrobních linek sjelo loni nejvíce vozů modelu Tucson, šlo o 70 procent z celkové roční produkce. Dalších bezmála 20 procent dělala modelová řada i30, osm procent patřilo elektromobilu Kona Electric a dvě procenta výroby obstaral inovovaný ostrý vůz Hyundai i30 N.

„Přes 30 procent aut vyrobených v loňském roce má hybridní, plug-in hybridní nebo plně elektrický pohon,“ upozornil mluvčí automobilky Petr Michník.

I loni patřily k největším odběratelům aut z Nošovic Německo, Španělsko, Francie a Velká Británie. Vozy vyrobené v Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) ale mají odběratele také v zemích na Blízkém a Středním východě, Norsku, Austrálii, Mexiku, Ekvádoru, Nové Kaledonii nebo na ostrově Martinik.

Čipová krize ještě neskončila, říká budoucí šéf Bosche

AutoMoto

Společnost počítá s tím, že vyrobí ještě více aut než loni. Kvůli tomu aktuálně hledá 120 zaměstnanců, těm v dělnických profesích nabízí náborový příspěvek 20 tisíc korun.

Nové projekty by se měly v Nošovicích objevit až v roce 2023.

„Pro nás i celý koncern Hyundai je skvělou zprávou, že naše elektrifikované modely jsou na trhu žádané. I nadále budeme plnit požadavky náročného evropského trhu, zároveň budeme dbát na to, abychom v maximální kvalitě uspokojili i potřeby mimoevropských zemí,“ ujistil prezident HMMC Cheolseung Baek s tím, že v souladu s plány na uhlíkovou neutralitu se nošovický závod stane prvním v koncernu, který bude od letoška používat výhradně energii z obnovitelných zdrojů.

Výroba se ve Škodě Auto rozjede až 10. ledna

Ekonomika

„Připravujeme velké investice do fotovoltaiky a dalších úsporných technologií,“ poukázal.

Reklama

Výběr článků

Načítám