Hlavní obsah

Hygienici varovali před nebezpečným parfémem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hygienická služba ČR zařadila na seznam nebezpečných výrobků toaletní vodu Elode For Man Rich. Obsahuje toxickou látku ohrožující lidské zdraví.

Foto: MZCR

Nebezpečný parfém

Článek

„Používání představuje riziko pro lidské zdraví. Především kvůli látce lilial, která je toxická pro reprodukci,“ upozornila Hygienická služba ČR na sociální sítí X.

Produkt byl zveřejněn na seznamu nebezpečných výrobků na webu ministerstva zdravotnictví.

Toaletní vodu Elode For Man Rich vyrobenou ve Francii prodávala firma Hangár Pečky, distributorem je společnost Sarantis z Prahy.

Jedná se o toaletní vodu ve skleněném flakonu s rozprašovačem a s plastovým uzávěrem, měděné barvy. Na přední straně skládačky jsou uvedeny texty v černé barvě identifikující výrobek s ozdobnými černými kaligrafickými vzory.

Laboratorní testy u výrobku zjistily látku lilial, což je v rozporu s nařízením Evropského parlamentu a Rady o kosmetických přípravcích. „Testy na zvířatech bylo prokázáno, že je látka lilial toxická pro reprodukci a její použití tak představuje riziko pro lidské zdraví,“ uvedlo ministerstvo.

Pražští hygienici varují před nebezpečnými kosmetickými výrobky

Ekonomika

Reklama

Související témata:
Nebezpečný výrobek
Škodlivé látky

Výběr článků

Načítám