Hlavní obsah

Hotely kde spí bohatí a slavní - sto tisíc za noc, luxus či i vlastní sauna

Novinky, Michaela Cmíralová, Tereza Seidlová, Jakub Kynčl

Vyrazili jsme s kamerou do tří slavných a luxusních hotelů Prahy, abychom vám ukázali, jaký luxus si zde dopřávají celebrity a bohatí z celého světa. Ceny za noc v těchto hotelech se pohybují velmi vysoko, nicméně si můžete být jisti, že lepší útočiště v české metropoli jen tak nenajdete.

Takhle vypadá hotelový apartmán za 100 000 korun za nocVideo: Novinky

 
Článek

V Mandarin Oriental jako celebrita

Prezidentské apartmá v hotelu Mandarin Oriental stojí přibližně 100 000 korun za noc a je vyhledávané především pro svůj jedinečný výhled. Pražské střechy a věžičky odtud můžete sledovat nejen z terasy, ale také téměř ze všech stran obývacího pokoje. Celé apartmá je dvoupatrové. V prvním patře se nachází vstupní hala, malá toaleta, ložnice a koupelna. V případě zájmu je možné tyto prostory propojit se sousedním pokojem, což vám přidá další ložnici, obývací pokoj a koupelnu. Poté, co vyjdete schody do druhého podlaží, ocitnete se v obývacím pokoji s terasou.

Pokoje jsou zařízeny nábytkem vyrobeným těmto prostorům přímo na míru. Například v ložnici je skříň, jejíž zadní strana je zakulacená tak, aby kopírovala vyklenutí stropu. O tom, že je vybavení kvalitní svědčí i ohlasy některých hostů, kteří prý často požadují kontakty na dodavatele hotelových matrací, ložního prádla, ale i nábytku a vybavení.

Kdokoli se v prezidentském apartmánu ubytuje, je obletován jako celebrita. Vaše jméno zná celý personál, který pro vás udělá doslova vše, co vám na očích vidí. Přistaví vám limuzínu v kteroukoliv hodinu, ráno dostanete předpověď počasí na celý den a pokud jste opravdu náročný klient, můžete si najmout dokonce i majordoma. Mezi nejslavnější hosty zde patří například Dalaljáma či zpěvačky Kylie Minogue a Gwen Stefani.

Prezidentské apartmá v hotelu InterContinental Praha má i vlastní saunu

Luxusní prezidentské apartmá o rozloze 156 metrů čtverečných se nachází v 8. patře hotelu InterContinental Praha. Pokoj s číslem 800, který prošel v letech 2009 a 2010 rozsáhlou rekonstrukcí, se skládá z reprezentační místnosti s pracovnou, malé ložnice s přilehlou koupelnou, kuchyňky a velké ložnice s prostornou koupelnou. V té hosté najdou dokonce i privátní saunu. Noc v takovém apartmá vyjde přibližně na 110 000 korun.

Prezidentské apartmá hotelu InterContinental PrahaVideo: Novinky

Apartmánu vévodí nádherný výhled na Pařížskou ulici a Staré město a zároveň výhled na řeku Vltavu a Letenskou pláň. Jde o jediný pokoj v hotelu, který takový komfort poskytuje. Jeho součástí je starožitný nábytek, který má hodnotu jednoho a půl miliónu korun. Nejcennější je vykládaný lakovaný sekretář z 2. poloviny 18. století.

V prezidentském apartmá hotelu InterContinental Praha byli ubytováni nejen významní státníci, ale i osoby ze světa sportu a showbusinessu. Mezi ty nejzajímavější patří zpěvák Phill Collins, herec Jackie Chan, tenor Luciano Pavarotti nebo zpěvák Michael Jackson, který si dokonce v jedné z místností nechal na dobu svého pobytu v září 1996 zřídit taneční sál.

U Zlaté Studně: romantika s domáckou atmosférou

Hotel U Zlaté Studně nacházející se v těsné blízkosti Pražského hradu oplývá domáckou útulnou atmosférou a krásným výhledem na Prahu z velmi zajímavého místa.

Již příchod do hotelu je výjimečný, do jeho vchodu vede samostatná úzká ulička, která samotným vstupem končí a je jinak slepá. Hotel nemá přímo prezidentské apartmá, rozděluje tedy jen pokoje a tzv. suity, které jsou o poznání reprezentativnější. Apartmá Tycho de Brahe a Rudolf II si však s leckterým prezidentským apartmá nezadají.

Luxusní apartmá v hotelu U Zlaté studněVideo: Novinky

Část pokojů hotelu U Zlaté Studně nabízí neopakovatelný výhled na Prahu a člověk si ho může vychutnávat opravdu plnými doušky nejen ze svého pokoje, ale i z restaurace a zejména letní terasy. Specialitou hotelu je pak tzv. polštářové menu, kdy si host vybere přesně jaký typ polštářů chce mít pod hlavou, spolu s jejich vůní. A právě takové maličkosti umí zpříjemnit pobyt nejvíce.

Pobýval zde například tým Rubense Barichella či modelka Adriana Sklenaříková. Ceny v nejlepších apartmá začínají na 450 eurech (12 700 korunách).

Reklama

Výběr článků

Načítám