Hlavní obsah

Gumoví medvídci s vodkou vyvolali žalobu původního německého výrobce

Španěl Ander Méndez dostal nápad prodávat „opilé gumové medvídky“ a jeho internetový obchod začal prosperovat, jenže tradiční výrobce sladkých medvídků, velká německá firma Haribo, mu hrozí žalobou. Méndez vyrábí medvídky s rumem, vodkou, ginem, whisky nebo tequilou.

Foto: Profimedia.cz

Gumoví medvídci

Článek

Německý velkovýrobce tvrdí, že jejich výrobek je velmi podobný. Alkoholický medvídek prý vypadá jako tradiční Goldbären, světově známí medvídci od Hariba. Tiskový mluvčí uvedl, že „existuje nebezpečí zavádějícího spojení mezi naší značkou a alkoholickými gumovými medvídky, které se mohou prodávat jen dospělým.“

Španělskou firmičku Ositos & Co dopis od právníků velmi překvapil. Velká německá firma založená v roce 1920 v Bonnu sice nabízí mimosoudní řešení „po dobrém“, ale klade tvrdé požadavky. Výroba a prodej produktu se má zastavit a podnik i internetovou doménu ositosconalcohol.com má postoupit Haribu.

”Jejich značce neškodíme a medvídci si nejsou podobní,“ uvedl Ander Méndez. Jsou prý větší než ti původní.

Jak dopadne spor španělských „Ositos“ s německými „Gummibärchen“ není jasné. Zakladatel španělského podniku teprve přemýšlí, jak bude reagovat. Připouští, že na soudní spor s velkou firmou nemají peníze. Současně ale dodal, že ve výrobě alkoholických medvídků chce pokračovat, protože lidi je mají rádi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám