Hlavní obsah

Fio banka se loni stala nejvstřícnější bankou v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejvstřícnější bankou působící na českém trhu je za loňský rok opět Fio banka. Na druhém místě skončila mBank, bronz pak získala Air Bank. Vyplývá to z výsledků projektu OVB Vstřícná banka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Fio banka boduje podle pořadatelů soutěže nejen díky své stabilitě a průbojnosti, ale hlavně pro svoji vstřícnost a poměrně širokou nabídku služeb a produktů. Ty jsou buď s nulovými, případně s velmi nízkými poplatky.

mBank si také zakládá na tom, že má nízké náklady a téměř nulové poplatky. Patří jednoznačně k nejlevnějším. Jistou nevýhodou je její omezené množství nabízených služeb. U Air Bank se zase prý celý rok 2012 nesl v duchu nových produktů a akcí.

Hodnocení OVB Vstřícná banka sestává ze tří složek. Produkty a služby bank posuzuje odborná porota složená z finančních odborníků, kteří nejsou zaměstnanci ani spolupracovníky žádné z hodnocených institucí. Bankovní poplatky vyhodnocuje server bankovnipoplatky.com, celkovou image bank hodnotí návštěvníci webu vstricnabanka.cz.

Nejúspěšnější v klientském ratingu OVB v roce 2012
bankaprůměrné hodnocení (v %)
Fio72,78
mBank68,88
Air Bank68,69
UniCredit Bank67,87
Equa Bank67,45
Zdroj: Pořadatelé soutěže

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám