Hlavní obsah

Finanční skupina J&T chce údajně koupit TV Prima

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Finanční skupina J&T má údajně zájem o koupi padesátiprocentního podílu televize Prima. Server aktuality.sk tvrdí, že představitelé finanční skupiny jednají se spolumajitelem Primy Ivanem Zachem. Jednání jsou však zatím bezvýsledná.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Server aktuality.sk upozornil, že finanční skupina J stojí za holdingovou společností JOJ Media House, která prostřednictvím investicí v jiných společnostech podniká v oblasti médií. Tato společnost chce na českém trhu nakoupit média.

V březnu 2012 společnost JOJ Media House získala například stoprocentní podíl v české společnosti BigBoard Praha. Předseda představenstva společnosti JOJ Media House Richard Flimel to označil za vynikající příležitost pro vstup na český mediální trh.

Zájem o TV Prima potvrdil v rozhovoru pro Hospodářské noviny také zakladatel J Patrik Tkáč. „Doufejme, že se něco urodí kolem televizí. Zkoušíme zprava zleva jednat s Ivanem Zachem o koupi TV Prima. Zatím bez výsledku, o prodeji zatím asi nepřemýšlí,“ uvedl Tkáč.

JOJ Media House spolupracuje s Primou na některých projektech přes Mac TV, kterou vlastní. „Spolupracujeme dlouhodobě, existují zde určité lidské vazby,“ dodal Flimel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám