Hlavní obsah

Fiat spojený s Chryslerem úspěšně debutoval na burze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na burzách v New Yorku a Miláně se v pondělí začalo obchodovat s akciemi nové automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA), která vznikla spojením italského Fiatu s americkým Chryslerem. Cena akcií FCA okamžitě po vstupu na trh zamířila vzhůru.

Foto: archiv Pravo, Právo

Historická loga společností Chrysler a Fiat

Článek

V New Yorku akcie zpevnily o více než pět procent a krátce po zahájení se pohybovaly kolem 9,15 dolaru. Základem pro srovnání je podle agentury Reuters páteční závěrečná cena akcií samotného Fiatu.

Fiat získal nad Chryslerem již začátkem letošního roku plnou kontrolu, formálně bylo spojení podniků dokončeno v neděli. Sloučená skupina je sedmým největším výrobcem automobilů na světě.

FCA má úředně sídlo v Nizozemsku, pro účely placení daní ale sídlí v Británii. Její hlavní výrobní aktivity jsou v Detroitu a Turíně. Společnost má ambiciózní plány, do roku 2018 hodlá například zvýšit svůj celosvětový prodej o 60 procent na sedm miliónů vozů ročně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám