Hlavní obsah

Evraz v Ostravě znovu zastaví provoz, stovky lidí dostanou nucené volno

– Ostrava
Právo, Denisa Telaříková

Ostravská ocelářská firma Evraz Vítkovice Steel se opět chystá na nějakou dobu uzavřít svou ocelárnu. Podle informací Práva by však nemělo jít o uzavření celého výrobního provozu.

Foto: Evraz Vítkovice Steel

Odlévání oceli v ostravské hutní společnosti Evraz Vítkovice Steel

Článek

„Nemají zakázky. Smlouvu na železo mají jen do konce listopadu, takže v prosinci budou muset být zaměstnanci opět na nucené dovolené,“ sdělil Právu jeden z odborářů a zaměstnanců firmy, který si však nepřál zveřejnit jméno.

Podle předsedy místních odborů Zdeňka Kološe problémy se zakázkami znamenají, že v podniku v prosinci bude pracovat jen 150 lidí z více než tisícovky.

„Kromě ocelárny by se totiž nemělo pracovat ani na válcovně. To jsou velmi negativní zprávy pro naše zaměstnance, kteří by v době odstávky měli dostat jen 60 procent ze své mzdy,“ řekl Právu Kološ s tím, že o odstávce na ocelárně se vědělo dopředu, válcovna však pracovníky zaskočila.

Reakci společnosti redakce zjišťuje. Za poslední dva roky Evraz ocelárnu uzavřel na dočasnou dobu již několikrát kvůli chybějícím zakázkám. Ruští majitelé firmy navíc jednají o prodeji společnosti.

Evraz Vítkovice Steel jsou třetí největší hutní společností v Česku, která zaměstnává přes 1100 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám