Hlavní obsah

Evraz dokončil převzetí Vítkovice Steel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Ruská ocelářská a těžební společnost Evraz koupila od státní společnosti Osinek celých 99 procent akcií společnosti Vítkovice Steel. Zaplatila za ně 7,05 miliardy korun.

Článek

"Jsme potěšeni, že jsme dovedli ke zdárnému konci koupi společnosti Vítkovice Steel, jednoho z největších ocelářských podniků v ČR. Věříme, že integrace společnosti do Evraz Group přispěje k jejímu růstu a Vítkovice Steel se zařadí mezi prvotřídní společnosti světového byznysu," řekl k dokončení transakce majitel Evrazu Alexandr Abramov.

Prodej firmy ohrožovala žaloba firmy MP Consult, která tvrdila, že nárok státu na společnost Vítkovice Steel je sporný. Soud nejprve převod akcií na Evrza zablokoval, pak ale Osinku povolil s akciemi libovolně nakládat, [celá zpráva] a umožnil tedy prodej firmy tak, jak ho schválila vláda.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud zablokoval akcie Vítkovice Steel

Privatizace ocelářské firmy Vítkovice Steel se v úterý zkomplikovala. Ruská firma Evraz, která firmu od vlády získala za 7,05 miliardy korun, Vítkovice zatím...

Výběr článků

Načítám