Hlavní obsah

Euro bude zřejmě brzy za méně než 23 korun

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Česká měna se blíží hranici 23 korun za jedno auro. Ve čtvrtek po 13. hodině prolomila další rekord, když se její kurz dostal na úroveň 23,07 Kč/EUR. Proti dolaru se obchodovala na 14,57 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Článek

Koruna láme rekordy téměř každý den a nezadržitelně se blíží hranici 23 korun za jedno euro. Podle analytiků je jen otázkou času, kdy se tak stane.

"Vypadá to, že krize na finančních trzích pokračuje. Kvůli přetrvávajícím problémům investoři opět nakupují korunu,“ vysvětlil ve středu stávající posilování analytik Komerční banky Jan Vejmělek.

Podle něj stojí za posilováním prohlášení šéfa centrální americké banky Bena Bernankeho, že finanční trhy jsou pod tlakem a krize na trzích ještě neskončila.

Na korunu si lze vsadit

Nezastavitelná česká měna se stává v současnosti i výzvou k sázení. Bookmakeři sázkové kanceláře Fortuna vypsali kurzy na to, zda se do 23. července podaří koruně prolomit kurz 23 Kč/EUR.

Že se to podaří do 12 hodin je kurz 1,5:1. Pokud si hazardéři vsadí na opak, mohou vyhrát 2,25násobek vsazené částky.

Reklama

Výběr článků

Načítám