Hlavní obsah

Do obchodů se dostala plesnivá sušená jablka s mrtvými škůdci

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sušená jablka od společnosti K-Servis z Nizozemska obsahují plesnivé kusy jablek s mrtvými škůdci. V obchodech bylo několik stovek kilogramů tohoto zdravotně závadného zboží. Po kontrole ze státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) byl zastaven další prodej celé šarže výrobku.

Článek

Jablka původně pochází z Číny. Nizozemská firma si nechala v Česku zabalit jednu tunu tohoto zboží. Na 283 kilo bylo vyvezeno na Slovensko, zbytek byl určen pro tuzemský trh. Konkrétně se jedná o Jablka kroužky ve 100 a 300gramových baleních s datem trvanlivosti do 14. prosince 2009 a 17. ledna 2010. Část zboží již byla rozprodána.

„Vzhledem k tomu, že balení mají dlouhou trvanlivost, je pravděpodobné, že je mají spotřebitelé stále doma. Potravinářská inspekce jim proto doporučuje obezřetnost při konzumaci této potraviny. Plíseň i škůdci jsou při bližším prozkoumaní viditelné pouhým okem,“ uvedla mluvčí SZPI Martina Šmídtová.

Informace o případu byly vloženy do Systému včasného varování pro potraviny a krmiva EU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám