Hlavní obsah

Do čela ČD Cargo se postaví bývalý ministr Slamečka

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý ministr úřednické vlády Jana Fischera Gustav Slamečka se od čtvrtka stane novým předsedou představenstva společnosti ČD Cargo. Vyplynulo to ze středečního zasedání představenstva nákladního železničního přepravce, jak informoval mluvčí Českých drah (ČD) Petr Šťáhlavský.

Foto: Petr Horník, Právo

Gustav Slamečka

Článek

V úterý ministr dopravy Radek Šmerda (nestr.) totiž odvolal dosavadního šéfa Jiřího Vodičku, který svým podřízeným údajně rozdělil nestandardně vysoké odměny.

„Mrzí mě, že mladý manažer, který otočil ta červená čísla do černých, promrhal během půl roku takové peníze na odměnách,“ uvedl v úterý Šmerda s tím, že nechal zřídit výbor pro odměňování, který má navrhovat odměny představenstvu a vrcholným manažerům.

Na novém šéfovi ČD Cargo je vypracovat strategii rozvoje ČD Cargo, včetně expanze na zahraniční trhy, která má vést k posílení konkurenceschopnosti českého nákladního dopravce v rámci evropského přepravního trhu.

Jedním z kroků může být i zvažované spojení se slovenským nebo polským nákladním dopravcem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám