Hlavní obsah

Desítky tisíc domácností jsou po noční bouři stále bez proudu

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolem 10 hodin dopoledne evidovaly distribuční firmy asi 86 tisíc domácností bez elektřiny. Dodávky elektrického proudu se tak po nočních bouřích daří obnovovat, v noci bylo bez proudu až 300 tisíc bytů. Vyplývá to z informací společnosti ČEZ Distribuce a firmy EG.D ze skupiny E.ON.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Nejvíce postižené jsou jižní a východní Čechy. Nejčastější příčinou poruch je pád stromů a větví do vedení.

Na Vysočině a v Jihomoravském kraji energetici dopoledne EG.D evidovali 20 tisíc domácností bez dodávek elektrické energie. Poruchy se týkají oblastí kolem Třebíče, Jihlavy, Bystřice a Žďáru, v Jihomoravském kraji pak oblastí kolem Blanska.

ČEZ vyplatí nejvyšší dividendu za deset let

Ekonomika

Společnost ČEZ Distribuce k 10:00 evidovala 100 poruch na vedení vysokého napětí a další poruchy na nízkém napětí. Bez elektřiny bylo kolem 36 tisíc odběrných míst.

ČEZ Distribuce registrovala nejhorší situaci ve středu kolem 01:00, kdy evidovala 186 poruch na vedení vysokého napětí a další stovky poruch na napětí nízkém. Bez elektřiny bylo na 180 tisíc domácností napříč zásobovacím územím. K 06:00 se počet poruch snížil na 130. Připojit se podařilo dvě třetiny zákazníků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám