Hlavní obsah

Danone snižuje náklady, v Evropě chce ušetřit pět miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská potravinářská společnost Danone plánuje snižování nákladů v Evropě kvůli nelehkým ekonomickým podmínkám v tomto regionu. Firma však nechystá uzavírání evropských továren. Danone působí od roku 1990 také na českém trhu.

Článek

Plán na snížení nákladů má společnosti během dvou let ušetřit zhruba 200 miliónů eur (zhruba pět miliard korun). Jeho podrobnosti zatím nebyly zveřejněny, protože firma ho ještě musí projednat se zástupci zaměstnanců.

Plán by podle Danone mohl zahrnovat snížení počtu řídících a administrativních pracovníků. Společnost zaměstnává po celém světě 102 000 lidí, z toho 27 000 v Evropě, napsala agentura Reuters. V závěru loňského roku zaměstnávala v Česku 341 lidí.

Danone je největším výrobcem jogurtů na světě. Firma nabízí například jogurty Activia a jogurtové nápoje Actimel. Mezi její hlavní konkurenty patří švýcarská společnost Nestlé, která je největší potravinářskou skupinou na světě.

Danone nyní čelí poklesu prodeje v jižní Evropě, která se potýká s negativními dopady dluhové krize na ekonomiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám