Hlavní obsah

Další zaměstnanec firmy Foxconn v Číně spáchal sebevraždu

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hong Kong

Jednadvacetiletý pracovník tchajwanské společnosti Foxconn zemřel po skoku z okna z šestého patra ubytovny v jižní Číně. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na místní média.

Foto: Bobby Yip, Reuters

V továrně Foxconnu panují tvrdé podmínky.

Článek

Může jít zatím o poslední případ série sebevražd v souvislosti s vysokým pracovním nasazením a tvrdými podmínkami této obří společnosti. Podle Reuters v loňském roce skoncovalo takovýmto způsobem se životem přes deset zaměstnanců.

Je však otázkou, zda tato sebevražda opravdu souvisí s pracovním přetížením. Dotyčný totiž do firmy nastoupil teprve minulý měsíc a jeho přesčasy měly činit pouze dvě hodiny, jak uvedly zdroje z Foxconnu.

Foxconn je součástí tchajwanské skupiny Hon Hai a zaměřuje se na výrobu mobilů a další elektroniky pro Apple, Dell, Hewlet-Packard, Nokii či Sony Ericsson. Společnost je dlouhodobě kritizována za drsné pracovní podmínky a vytvářený tlak na zaměstnance.

Foxconn slíbil zlepšení pracovních podmínek, zvýšení mezd, snížení přesčasů a vybudování obřích komplexů v čínském vnitrozemí, aby mnoho z jeho více než miliónu zaměstnanců mohlo žít blíže svým domovům.

Reklama

Výběr článků

Načítám