Hlavní obsah

CzechTrade zprostředkoval zakázky za půl miliardy. Nejvíc v Německu a Kazachstánu

Státní agentura na podporu obchodu CzechTrade v prvním pololetí zprostředkovala pro 680 českých exportérů kontrakty v celkové hodnotě vyšší než půl miliardy korun. Agentura v pololetí získala 1002 placených zakázek, zhruba dvě třetiny počtu zakázek realizovaných za celý rok 2014. Na tiskové konferenci to v úterý řekl ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD).

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Generální ředitel CzechTrade Radomil Doležal uvedl, že významně se na počtu zakázek podílely zahraniční kanceláře agentury, o jejichž zakázky šlo v 779 případech. Agentura má zahraniční kanceláře ve více než 40 zemích.

Dodal, že nejvíce potvrzených obchodních případů mají zahraniční kanceláře CzechTrade v Düsseldorfu (15), v Almaty v Kazachstánu (osm), v Londýně (šest) a ve Vídni (pět).

Z hlediska objemu zprostředkovaných zakázek si nejlépe vedly zahraniční kanceláře CzechTrade v Johannesburgu (160 miliónů korun), Stockholmu (137,5 miliónu korun), Šanghaji (55,7 miliónu korun) a v Düsseldorfu (48,7 miliónu korun).

"Německo je pro český export nejvýznamnější zemí a zastoupení agentury CzechTrade v Düsseldorfu dlouhodobě odvádí skvělou práci. Výborné výsledky kanceláří v Šanghaji, Johannesburgu a v Almaty potvrzují, že o české výrobky je zájem i mimo Evropskou unii a že právě tam by měla podpora exportu směřovat," řekl Mládek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám