Hlavní obsah

ČSA si pronajaly náhradní letadla, létají podle letového řádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

České aerolinie (ČSA) o víkendu zajistí standardní provoz. Jak uvedla mluvčí ČSA Hana Hejsková, aerolinky si pronajaly letadla od jiných leteckých společností.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Českým aeroliniím se podařilo zajistit několik náhradních letounů i s posádkami – aktuálně spolupracují s dopravci Air Via, Air Berlin a Holidays Czech Airlines,“ uvedla Hejsková. To podle ní pomohlo snížit efekty protestu, který firma pokládá za nezákonný.

ČSA vypravují lety podle letového řádu a jsou připraveny zajistit stejným způsobem provoz i o víkendu. Měl by tak být zajištěn standardní provoz spojů ČSA, dodala mluvčí.

Letový provoz ČSA od čtvrtečního rána ochromil protest zhruba třetiny pilotů z přibližně 380 v ČSA. Akci organizuje České sdružení dopravních pilotů (CZALPA), které nesouhlasí s převedením 11 letadel z ČSA do její dceřiné charterové společnosti Holidays Czech Airlines. Vedení společnosti tvrdí, že letadla se přesunují jen v rámci stejné skupiny, a firma tím není ohrožena. S protestem pilotů nesouhlasí.

Podle mluvčí Letiště Praha Evy Krejčí se v pátek počet letů, které musely být v důsledku protestní akce v ČSA zrušeny, od dopoledne nikterak nezměnil. ČSA během pátku nevypravily tři odlety a přílety. Šlo o lety do Hamburku, Hannoveru a do Žiliny. Navíc byly zrušeny plánované přílety letadel z Říma a Popradu, protože ve čtvrtek tam letadla z Prahy neodletěla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám