Hlavní obsah

ČSA jednají o prodeji podílu ve firmě Amadeus Marketing

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České aerolinie chystají prodej dalšího majetku, tentokrát je podle České televize ve hře 65procentní podíl ve společnosti Amadeus Marketing. Firma, která se zabývá prodejem letenek, loni byla v zisku.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

"O případném prodeji podílu ve společnosti Amadeus Marketing budeme jednat se španělským partnerem," řekla ČT mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Amadeus Marketing CSA působí v České a Slovenské republice od roku 1993. Zbývající podíl 35 procent ve firmě vlastní španělská Amadeus IT Group.

V posledních třech letech se ČSA zbavily majetku v hodnotě přes čtyři miliardy korun. Společnost již prodala šest letadel Boeing, jeden dálkový Airbus, hangár, budovu centrály aerolinek nebo síť bezcelních obchodů. Letos přišly na řadu i firmy, které mají na starost odbavení zavazadel cestujících a také personální agentura, připomněla ČT.

Národní aerolinky již několik let bojují se ztrátou. Letos se podle televize neoficiálně hovoří o částce mezi 100 až 300 miliony korun. Vedení ČSA v posledních dnech řeší spor s dopravními piloty, kteří vystoupili proti prováděné restrukturalizaci. V minulém týdnu kvůli protestům aerolinky musely zrušit 25 zpátečních letů.

Reklama

Výběr článků

Načítám