Hlavní obsah

CK Neckermann končí, zájezdy po Novém roce převezme Marco Polo

Novinky, tov

Česká CK Neckermann nenašla nového investora, a do konce roku proto ukončí svou činnost. Naplánované zájezdy v příštím roce zajistí firma Marco Polo, informoval ve středu marketingový ředitel Neckermann Jan Šrámek.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Česká cestovní kancelář Neckermann (na snímku z 25. září 2019 je prodejní místo v Praze) nenašla nového investora, a do konce roku 2019 proto ukončí svou činnost. Naplánované zájezdy v příštím roce zajistí firma Marco Polo.

Článek

Na konci září ve Velké Británii selhala jednání o plánované rekapitalizaci společnosti Thomas Cook Group, která oficiálně vstoupila do stavu insolvence. Insolvenci následně vyhlásila také dceřiná společnost Thomas Cook Touristik Gmbh působící v Německu a další dceřiné společnosti jinde v Evropě.

„Česká společnost Thomas Cook, s. r. o., vystupující pod obchodním názvem Neckermann Cestovní kancelář insolvenční návrh doposud nepodala. CK Neckermann však byla nucena přerušit prodeje nových zájezdů a postupně začít utlumovat své obchodní aktivity,” uvedl Šrámek.

Německý Thomas Cook končí

Ekonomika

Zájezdy s odjezdy do konce letošního roku cestovka řeší individuálně s klienty. Uvedla, že se snaží zrealizovat maximum již zakoupených pobytů.

Zájezdy po Novém roce převezme Marco Polo, klienti Neckermann dostanou

v následujících dnech žádost o souhlas vedoucí k formálnímu převzetí jejich zarezervovaného zájezdu.

Od 23. září, kdy byl vyhlášen krach britské Thomas Cook Group plc., se s českou CK Neckermann svým plánovaným letem vrátilo již přes 2000 českých klientů. Zhruba stejnému množství klientů musela být v souvislosti s vyhlášením krachu TC Group plc. jejich dovolená zrušena.

Do konce roku s CK Neckermann na svou plánovanou dovolenou odletí nebo odjede dalších asi 380 klientů. Od začátku nového roku má pak svou dovolenou u CK Neckermann zarezervovanou dalších asi 1500 klientů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám