Hlavní obsah

Čistý zisk skupiny ČSOB stoupl o 84 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistý zisk skupiny ČSOB za tři čtvrtletí stoupl o 84 procent na 11,6 miliardy korun. Objem aktiv pod správou pak stoupl o 16 procent na 278 miliard korun. ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky, to v pátek sdělila v tiskové zprávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Logo ČSOB

Článek

Celkový objem úvěrů banky vzrostl meziročně o tři procenta na 821 miliard Kč. Objem vkladů stoupl o 17 procent na 1,261 bilionu Kč, z toho objem klientských vkladů tvořil 1128 miliard Kč. To byl meziroční nárůst o osm procent. Podíl úvěrů v selhání z celého úvěrového portfolia činil na konci září 1,97 procenta.

Objem úvěrů na bydlení dosáhl 477 miliard Kč, což byl meziroční vzestup o pět procent. „Letošní zájem o hypotéky překonává naše očekávání a nezastavil ho ani růst cen na trhu nemovitostí. V dalším období ale předpokládáme postupné zpomalení. V návaznosti na vývoj české ekonomiky a zvyšující se inflaci dochází k rychlému růstu úrokových sazeb, který jsme nuceni postupně přenášet i do nabídky našich hypoték,” uvedl člen představenstva ČSOB zodpovědný za retail Jan Sadil.

Objem majetku investovaného v podílových fondech se zvýšil o 23 procent. Z přílivu peněz nejvíce těžil fond ČSOB Bohatství, který s majetkem 40 miliard Kč udržel postavení největšího fondu na českém trhu.

České spořitelně vzrostl zisk o 36 procent

Ekonomika

Do Skupiny ČSOB patří ČSOB, Hypoteční banka, Českomoravská stavební spořitelna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing a ČSOB Factoring. ČSOB je součástí mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám